Президентът Владимир Путин обвини Украйна в опит да удари руската Курска атомна електроцентрала при

...
Президентът Владимир Путин обвини Украйна в опит да удари руската Курска атомна електроцентрала при
Коментари Харесай

Владимир Путин обвини Украйна в опит да удари по Курската АЕЦ

Президентът Владимир Путин упрекна Украйна в опит да удари руската Курска атомна електроцентрала при нахлуване нощес и добави, че Москва е уведомила организацията за нуклеарна сигурност на Организация на обединените нации за ситуацията, съобщи Ройтерс.

Путин, който не заяви повече подробности по случая, нито показа документални доказателства в поддръжка на изказванието си, сподели това на заседание с високопоставени публични лица по отношение на ситуацията в пограничните региони. 
 
Русия стартира да инсталира бетонни укрития в Курска област

„ Противникът се опита тази нощ да нанесе удари по атомната електроцентрала. Международната организация за атомна сила (МААЕ) е известена, оттова дадоха обещание сами да дойдат и да изпратят експерти за оценка на обстановката. Надявам се това в действителност да бъде направено от тяхна страна ", сподели Путин, представен от ТАСС.

Засега няма коментар от Украйна.

На 6 август Киев предприе ненадейно нахлуване по западните съветски граници с присъединяване на хиляди бойци. Москва явно беше сварена неподготвена, а нашествието беше най-голямата, предприемана от задгранична мощ срещу Русия от Втората международна война, отбелязва Ройтерс. 

На съвещанието при Путин, което се състоя в телеконферентен формат, Алексей Смирнов, изпълняващ длъжността губернатор на Курска област, рапортува на президента, че ситуацията в Курската АЕЦ е устойчиво.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР